Blog

Meerminnen op Vlieland

Tijdens een lang weekend Vlieland beleef ik onverwachts een magisch avontuur. Ik ben op het eiland met mijn vriendin en collega Suzan Abee. We vieren dat ons gezamenlijke project, een boek met Dolfijnen Visualisaties en prachtige illustraties, bijna afgerond is.

Terwijl we in alle stilte genieten van de zon worden we ons gewaar van een zeemeermin die energetisch om ons heen beweegt. We voelen en zien haar allebei. Terwijl we dit delen is daar ineens een heel grote groep meerminnen in de lucht. Het lijkt of ze een verkenner hebben gestuurd die eerst onze gevoeligheid en opmerkzaamheid moest traceren. Vanuit de verte komen de meerminnen als groep gelijk heel rap dichterbij. We voelen een groot, weldadig en krachtig meerminnen-energieveld.

Ze blijven dicht bij elkaar en bewegen als een organisch veld. Hun energie is om ons heen als één levend en vibrerend energieveld. Zoiets hebben we beiden nog niet eerder ervaren. Het veld van de dolfijnen en walvissen is bekend terrein voor me. Maar de meerminnen is iets anders, het voelt meer als fantasie. Maar we kunnen er niet omheen. Het is een levend veld dat ons diep raakt, het doet ons lichaam tintelen.

De meerminnen nodigen ons uit voor een duik in de Noordzee. We aarzelen geen moment en springen op onze tandem en fietsen richting de zee. Ze gaan niet van onze zijde. We ervaren hun energieveld als een compacte wolk om ons heen. Het is op een bepaalde manier ook heel onwerkelijk, maar omdat we het beiden zo bewust voelen en ervaren kunnen we er niet omheen. Het voelt zo magisch en we voelen oprechte verwondering. Kan dit?

Aangekomen op het strand is er een regenboog zichtbaar in een wolk. Deze verandert af en toe van grootte en wordt zichtbaar zowel in als buiten de wolk. Er is niemand die zich in het water waagt, maar wij gaan er voor ondanks de kou. De meerminnen blijven ons inspireren, en het is alsof we ons daardoor heel goed kunnen aanpassen aan het koude water. We versmelten met de zee, worden één.

Dit alles terwijl we genieten van het uitzicht met de regenboog voor ons, er lijkt geen einde aan te komen. Wat een verrassend avontuur. We hebben er reuze lol. Na ongeveer een half uur gaan we de zee uit terwijl we bijna niet meer kunnen lopen. Onze voetzolen zijn wit, ze voelen als opgeblazen kussentjes waar weinig tot geen gevoel meer in zit.

De meerminnen blijven het hele weekend bij ons, sommige momenten meer en dan weer minder voelbaar. We voelen innerlijk dat er van alles aangeraakt wordt om onze natuurlijke beweeglijkheid zowel in ons lichaam als in het leven te bevorderen.

Meerminnen op Vlieland (schilderij van Suzan Abee )

We ontdekken de meermin flow……..een ware stroom van meebewegen in het hier en nu.
Ook voelen we dat dit Vlieland avontuur nog wel een ‘staartje’ krijgt.
Dus blijf letten op de website voor meermin-avonturen!